Erve Nijstad
Pension- en opfokstal

Over ons


Wat voorheen een melkveehouderij was, is nu compleet gerenoveerd naar een prettige paarden omgeving.

Landelijk gelegen dichtbij de Holterberg ligt onze stal, Erve Nijstad. Wij hebben ervoor gekozen om in 2019 de overstap te gaan maken naar een paardenhouderij. Henk, wie al zijn hele leven op de boerderij doorbrengt, is gestopt met het houden van de koeien. Na heel wat jaren met liefde en passie de melkveehouderij gerund te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Esther, wie bij Henk in 2011 introk, zijn ze een pension- en opfokstal voor paarden begonnen begin januari. Wat begon als een hobby, is nu uitgewerkt tot een jong, dynamisch en vooral een groeiend bedrijf!

"We hebben gekozen voor een kleinschalig pension. Zo hebben wij momenteel 8 ruime paarden boxen voor de klanten en een aantal pony boxen. Onze eigen paarden houden wij gescheiden en bevinden zich in een ander pand. Voor de jonge paarden hebben wij de opfok op weides in eigen beheer. Deze zijn voorzien van veilige afrastering op gepaste hoogte. Wij vinden het belangrijk dat de jonge paarden veilig en gezond op kunnen groeien. Zo kijken wij van paard tot paard welke en wat voor groep het beste past. Wij bieden zowel in de zomer opfok als in de winter!"
Eigenaar Pension- en opfokstal Erve Nijstad

Henk Klein Teeselink | Kim 

Eigenaresse Pension- en opfokstal Erve Nijstad

Esther Rhijnsburger | Amber Esther Rhijnsburger | Freestyle

"Dit jaar heb ik de opleiding Niveau 1 Basisinstructeur Freestyle kunnen volgen bij Emiel Voest. Vanaf juni mag ik mij dan ook officieel Freestyle instructeur niveau 1 noemen! In de opleidingsperiode heb ik diverse ervaringen op kunnen doen met verschillende paarden en mensen. Op deze manier heb ik mezelf zo breed mogelijk kunnen ontwikkelen om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op de lesklanten.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat zowel het paard als de eigenaar er plezier in heeft. Voor aanvang van de eerste les maak ik graag tijd vrij voor een persoonlijke kennismaking waarin we ook de punten bespreken wat goed gaat en waar aandacht aan besteedt mag worden. Alle combinaties zijn bij mij welkom, jong & oud, klein & groot, niks is te gek.

Bij ons thuis bied ik privé lessen aan, ook op locatie is er het een en ander mogelijk. Bij les op ander locatie reken ik binnen een straal van 10 kilometer geen reiskosten!"1/2 uur privéles

€15,-

1 uur privéles

€25,-

Reiskosten (vanaf 10 kilometer)

€0,20 cent per kilometer


 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvende proefles!


Esther Rhijnsburger tijdens een training. 

"Een heerlijk paard om mee aan de slag te gaan! Ze zal altijd haar beste beentje voor zetten, iedere training even werkwillig."

Ook het trainen van jouw paard door Esther is mogelijk!Organiseren activiteiten

Regelmatig verzorgen wij ook cursussen, lezingen en trainingen! In september en oktober 2019 zijn diverse schrik- en obstakel trainingen georganiseerd onder begeleiding van gediplomeerd instructrice Esther Rhijnsburger. Hier een kleine impressie hoe de trainingen er aan toe gaan: 

In de toekomst zullen wij het aanbod uitbreiden en regelmatig activiteiten organiseren. Mocht je meer informatie willen m.b.t. de activiteiten, mag er altijd vrijblijvend contact opgenomen worden!